2008-10-30 13:22:43• hírek • Szatmár.ro

A hétvégi Szamos hetilap tartalmából

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számával együtt megjelenõ Szamos hetilap legújabb számában Muhi Sándor, Építészet Szatmáron címû, a Hirlap könyvek sorozatban kiadott színes felvételekkel gazdagon illusztrált albuma bemutatója előtt (kedd, november 4., színházi stúdióterem) részletesebb ismertetés a könyvrõl, a szerzõ szavait idézve.

A magyarság története folytatódik, ugyanakkor Mandula Tibor színes írása Sárospatakról és annak nevezetességeiről nyújt élvezetes olvasmányt a hét végére. Folytatódik az erdélyi írókat ismertető Erdélyi irodalmi arcképcsarnok, ezúttal Szabó Dezső élete és munkássága bemutatásával.

Mindenszentek és Halottak napja lévén emlékezés az elhunytakra és a nap jelentőségének vallási, világi és népi hagyományokat ötvöző megnyilvánulása. A reformátusok legjelentősebb évfordulójának, a Reformáció emlékünnepének eseményeiről Mandula Tibor történész írása olvasható.

Folytatódik Muhi Sándor XX. századi helyi alkotók mûveinek bemutatása a Szatmári Római Katolikus Székesegyházban. Gyermekek, háziasszonyok hét végi olvasmánya a mesék és a gasztronómia világába vezet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: